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Ubertino S., Mundler P. 2019. Synthèse des études menées sur les marchés fermiers. Analyses et enjeux. AMPQ, Université Laval. 

Fiche de lecture :

Gorman, R. (2018). Human-livestock relationships and community supported agriculture (CSA) in the UK. Journal of Rural Studies, 61, 175-183.

Fiche de lecture : 

Olson, K. A. (2019). The town that food saved? Investigating the promise of a local food economy in Vermont. Local Environment, 24(1), 18-36.

 

Fiche de lecture 

Printezis et Grebitus (2019)_Marketing channels for local food. Ecological Economics152, 161-171. 

Fiche de lecture 

Salladarré, F., Guillotreau, P., Debucquet, G., & Lazuech, G. (2018). Some Good Reasons for Buying Fish Exclusively From Community-Supported Fisheries: The Case of Yeu Island in France. Ecological Economics153, 172-180.

Debailleul G., Mundler P., 2018. Terres agricoles : entre propriétés privées et enjeux communs. Une réflexion sur les logiques d’accaparement et de concentration des terres agricoles. In Letourneau L., Pigeon L.-É, L’éthique du Hamburger. Penser l’agriculture et l’alimentation au XXIè siècle. Québec, Presses de l’université Laval, pp. 235, 272.    

Fiche de lecture

Mars, M. M., & Schau, H. J. (2018). What Is Local Food Entrepreneurship? Variations in the Commercially and Socially Oriented Features of Entrepreneurship in the Southeastern Arizona Local Food System. Rural Sociology, 83(3), 568-597.    

Fiche de lecture

Charatsari, C., Kitsios, F., Stafyla, A., Aidonis, D., & Lioutas, E. (2018). Antecedents of farmers’ willingness to participate in short food supply chains. British Food Journal, 120(10), 2317-2333.